mai 25, 2018

Care este cea mai bună soluție pentru izolarea termică a mansardei?

Datorită schimbărilor climatice, lunile de vară sunt din ce în ce mai călduroase iar această tendință tinde să se agraveze. Atunci când proiectăm sau renovăm clădiri, ar trebui să acordăm o atenție deosebită protecției împotriva supraîncălzirii de vară.

Acest aspect este deosebit de important în spațiile de mansardă, în apartamentele de la ultimul etaj și în toate spațiile locuite, expuse radiației solare din timpul verii. Pentru a crește confortul casei și a economisi energie pe tot parcursul anului, începeți prin izolarea corectă a mansardei.

Dintre toate materialele izolante de construcții, vata din fibră de lemn este cea care are cea mai mare capacitate de stocare a căldurii, respectiv  2100 (J/kg  x K ). Așadar, plăcile izolatoare din fibre de lemn au o protecție termică mult mai bună în timpul verii comparativ cu materialele izolatoare convenționale.

Izolația naturală din fibre de lemn de la Fibris asigură un nivel ridicat de rezistență termică în acoperișuri, pereți – atât intern cât și extern, podele și mansarde. Prin capacitatea lor de stocare a căldurii, plăcile izolatoare din fibră de lemn atenueză considerabil fluxul de căldură din exterior spre interiorul construcției. De asemenea, reduc pierderile de căldură pe timp de iarnă, ajutând astfel la reducerea costurilor de energie. Pentru sănătatea și confortul nostru, plăcile din fibră de lemn sunt un produs complet natural, durabil și ecologic.

Pe timp de vară, excesul de căldură va fi înmagazinat în plăcile izolatoare din fibră de lemn, datorită proprietăților excelente de acumulare a energiei, contribuind la o temperatură ambientală și confortabilă în clădire.

Atunci când vorbim despre o casă, pierderile de căldură cele mai semnificative (peste 30% din total) au loc prin acoperiş. Aceste pierderi generează cheltuieli foarte mari cu energia consumată pentru încălzire. Pentru construcţiile noi, legislaţia actuală (Legea 372/2005, Normativul C 107/2005) limitează aceste pierderi prin impunerea unei valori a coeficientului R’ mai mare decât 5 m2•K/W. R’ reprezintă rezistenţa termică a acoperişului. Prin proprietățile lor naturale, produsele Fibris vor reduce semnificativ pierderile de căldură din timpul iernii și încălzirea excesivă din timpul verii.

Beneficiile plăcilor din fibră de lemn Fibris

 1. 1
  Protejează împotriva căldurii pe timp de vară

  materialul izolant opune rezistență căldurii de vară, datorită densității mari pe care o are, astfel încât să se păstreze o atmosferă plăcută și răcoroasă în interiorul clădirii

 2. 2
  Protejează împotriva frigului pe timp de iarnă

  datorită structurii poroase, materialele izolatoare stochează aer, asigurând astfel o protecție eficientă împotriva frigului

 3. 3
  Izolare fonică foarte bună

  materialele naturale au performanțe acustice mult mai bune decât ale multor materiale fibroase sintetice sau din plastic, datorită combinației dintre densitatea mare și natura fibroasă

 4. 4
  Ajută la economisirea energiei

  cu o gamă completă de produse pentru izolarea acoperișelor, plafoanelor, pereților și fațadelor, pentru construcții noi și renovări veți putea reduce considerabil consumul de energie

Pentru protecția termică din timpul verii, au o contribuție și influențele constructive, cum ar fi locația și mărimea ferestrelor, densitatea aerului și a vântului, precum și ventilarea încăperilor. Factorul decisiv îl constituie însă alegerea corectă a materialelor de izolație.

Izolația funcționează în ambele direcții: dacă este bine izolată, o clădire este mai confortabilă indiferent de sezon, mai caldă iarna și mai rece în timpul verii. Materialul de izolație optim trebuie, deci, să protejeze atât de frig în timpul iernii cât și de căldură în timpul verii. Izolarea ideală care să asigure un confort termic echilibrat pe tot parcursul anului este o combinație între panourile din fibre de lemn și plăcile rigide din vată bazaltică Rockwool.

noutăți , , , , , ,
3 Comments
 1. Buna seara sunt de la Sibiu .sunt la prima constructie care cuprinde parter si mansarda.Chiar sunt interesată de tigla dumneavoastra Creaton din beton antracit.Suprafata acoperișului este 265mp,si mansarda este locuibila.Vreau sa ma ajutati cu sfaturi sa fac izolarea corecta atat pt iarna cât și pentru vara tinand cont ca tigla este închisă și sa nu atragă căldura vara sa murim de caldura .Daca se poate va rog si o oferta de pret pt tigla.Multumesc

 2. Buna seara sunt de la Sibiu .sunt la prima constructie care cuprinde parter si mansarda.Chiar sunt interesată de tigla dumneavoastra Creaton din beton antracit.Suprafata acoperișului este 265mp,cu astereala si mansarda locuibila.Vreau sa ma ajutati cu sfaturi sa fac izolarea corecta atat pt iarna cât și pentru vara tinand cont ca tigla este închisă și sa nu atragă căldura vara sa murim de caldura si iarna sa se risipeasca caldura sau sa fie condens .Daca se poate va rog si o oferta de pret pt tigla.Multumesc mult.

Lăsaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.