ianuarie 30, 2019

Ninsorile abundente pun în pericol acoperișul lucuințelor

zapada pe casa

Cantitățile mari de zăpadă de pe acoperișuri pot afecta structura de rezistență a acoperișului dar și siguranța mașinilor parcate în apropiere sau chiar viața trecătorilor. Aflați din articolul nostru care sunt metodele de a evita aceste situații.

Pe timpul iernii, acoperișurile supraîncărcate cu zăpadă cedează datorită sarcinilor mari ce pot fi induse asupra structurii de rezistență și elementelor de învelitoare. Odată acumulată zăpada, înghețată sau nu, aceasta trebuie împiedicată să alunece și să cadă în cantități mari de pe acoperiș.

Orice cantitate de zăpadă, dar mai ales blocurile mai mari căzute de pe acoperiș, afectează sistemul pluvial (jgheaburile casei) și provoacă accidente sau pagube acolo unde aterizează (mașini parcate, arbori, amenajări etc.). În plus, zăpada de pe marginea acoperișului, dincolo de limita învelitorii, favorizează apariția țurțurilor de gheață, la fel de periculoși.

Un acoperiș trainic și sigur are la baza un proiect realizat de profesioniști, materiale de cea mai buna calitate si nu in ultimul rând, un montaj de calitate. Pentru siguranța acoperișului dumneavoastră pe timp de iarnă, specialiștii Imperium vă recomandă utilizarea soluțiilor contra zăpezii, care se montează direct pe acoperiș. La nivelul acoperișului/învelitorii se utilizează anumite accesorii care asigură siguranța acoperișului în condiții de zăpadă abundentă – parazăpezi (opritoare de zăpadă) și sisteme de degivrare.

Parazăpezile (opritoarele de zăpadă) sunt elemente montate la marginea streșinii sau pe învelitoare (în funcție de materialul învelitorii), pentru a împiedica căderea zăpezii de pe acoperiș. Parazăpezile pot fi fabricate din diferite materiale – plastic sau metal și pot avea mai multe forme:

  • parazăpezi tubulare;
  • parazăpezi grilaj – sunt alcătuite din grătare cu dimensiuni standard și console de fixare pe învelitoare;
  • parazăpezi de tablă.
parazapezi de tabla
images

Sistemele de degivrare păstrează jgheaburile și burlanele fără gheață pe timpul iernii și previn distrugerea acestora din cauza înghețului. Cu ajutorul acestui sistem sunt evitate distrugerile cauzate de căderea țurțurilor sau a gheții, dar și deteriorarea sistemului pluvial.

Sistemele de degivrare pentru acoperiș sunt practic sisteme de încălzire cu cabluri electrice, care păstrează jgheaburile și burlanele fără gheață.

sisteme de degivrare

Indiferent pentru ce sistem de protecție al acoperișului pe timpul iernii veți opta, doar un montaj corect al acestora poate să asigure protecția si funcționalitatea optimă pentru acoperișul casei dumneavoastră. Vă recomandăm să cereți sfatul specialiștilor atât pentru a identifica sistemul potrivit acoperișului dumneavoastră, cât și pentru montarea acestuia în condiții de siguranță și păstrarea funcționalității complete.

noutăți , , , , , ,

Lăsaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.