noiembrie 9, 2018

Cum evităm ca vântul să ne smulgă acoperișul casei, protejând în același timp atât trecătorii, cât și construcțiile în timpul furtunilor puternice?

Furtunile fac deseori ravagii cu acoperișurile din vestul țării. Bucățile de tablă și țiglele fixate necorespunzător sunt desprinse de pe structuri în fața rafalelor puternice de vânt, punând astfel în pericol oamenii și bunurile din zonă.

Faptul că zona de vest a României este frecvent lovită de furtuni violente nu este un lucru nou pentru nimeni. De-a lungul anilor, fenomenele meteorologice din zonă au produs inundații majore, au avariat mașini și chiar au desprins acoperișuri de pe clădiri.

În 2017, un timișorean a surprins clipele din timpul unei furtuni. Acesta a filmat momentele de groază în care macaralele „dansau” printre nori, împinse de vântul puternic.
Tot în același an, o mini-tornadă a apărut pe cerul Timișoarei, punând în pericol gospodăriile oamenilor care locuiau în zonă.
Timișorenii nu au fost ocoliți de furtuni nici în 2018, când rafalele de vânt au rupt copaci și au desprins plăci de pe acoperișuri, punând în pericol viețile oamenilor care treceau prin zonă.

Cum evităm ca acoperișurile să fie luate de vânt? De la alegerea unei țigle de calitate și până la ultimul cui sau șurub folosit în construcția acoperișului, toate detaliile influențează rezistența acoperișului

Apelați întotdeauna la serviciile unui proiectant profesionist

De multe ori este mai ieftin să improvizezi, dar în privința acoperișului este recomandat să lăsați o persoană cu experiență să se ocupe de măsurători, calcule, și să recomande materialele necesare, chiar și în cazul construcțiilor temporare sau improvizate.

Calitatea materialelor folosite afectează durabilitatea acoperișului

Specialiștii Imperium vă recomandă să nu faceți compromisuri atunci când alegeți materialele pentru acoperiș. Dimensionarea lemnului pentru șarpantă, calitatea conectorilor pentru lemn și a elementelor de fixare – toate influențează rezistența acoperișului în fața intemperiilor. În plus, investiția se va vedea și în durabilitatea acoperișului în timp.

Alegeți pentru montaj o echipă cu experiență

Dacă nu sunteți un constructor cu experiență, nu încercați să improvizați. Compromisurile făcute în privința echipei de montaj pot avea rezultate extrem de periculoase. Pe de altă parte, un montaj de calitate vă oferă garanția unui acoperiș rezistent, pregătit pentru intemperii.

Specialiștii Imperium vă recomandă să alegeți întotdeauna materiale de calitate pentru acoperișul dumneavoastră, pentru a vă bucura de o clădire trainică, care să fie pregătită pentru furtuni violente sau orice alte condiții meteo nefavorabile care se pot ivi.
noutăți , , , , , , , , , ,

Lăsaţi un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.